Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові визначили «новітні інтелекти»

14 березня 2008 року у Львові визначили переможців регіонального відбіркового етапу ІІ Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України» — про це «Гал-info» повідомили організатори конкурсу. 28-29 березня переможці представлятимуть наш регіон у Києві, де пройде заключний етап національного конкурсу.
Організатором проекту є Міжнародний благодійний Фонд «Україна 3000». Регіональний етап відбувся завдяки підтримці Львівської комерційної академії. Це вперше у Львові відбувся такий конкурс, мета якого – пошук та підтримка талановитої молоді. Участь у проекті взяли 58 робіт, рівень яких оцінювала спеціальна конкурсна комісія, до якої увійшли провідні науковці, успішні бізнесмени, банкіри та ін.
«Конкурс проводився серед трьох вікових категорій: учнів, студентів та викладачів (аспірантів). В кожній номінації відібрані переможці, також визначені другі і треті місця, - зазначив Орест Микита, експерт департаменту наукових та освітніх програм Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000». – Право ж представляти свій навчальний заклад і свій регіон у Києві мають лише ті, хто зайняв перше місце. Загалом до участі у конкурсі зголосились студенти та викладачі багатьох вищих навчальних закладів Львова. Що ж стосується учнів, то чимало приїхали з інших міст – Бродів, Борислава, Стрия тощо».
Особливо цікавим був конкурс бізнес-ідей та соціальних проектів. Переможців у цих номінаціях обирали справжні «акули бізнесу», які очолюють провідні підприємства і бізнес-структури Львівщини. Кращим бізнес-проектом визнано ідею студента 3-го курсу ЛНУ ім. Івана Франка Богдана Кідика, який запропонував створити розважальний комплекс для відпочинку (в тому числі навчальної бази екстремальних видів спорту) на території рекреаційної зони «Чортові скелі». Студент пояснив, що львів’янам надзвичайно бракує місць, де з цікавістю та користю можна проводити своє дозвілля на свіжому повітрі. Він навіть порахував вартість проекту – 50 млн грн. Згідно з його бізнес-планом, такий проект окупиться уже за два роки.
У конкурсі соціальних проектів перемогла ідея Антона Красуна, студента 2-го курсу НУ «Львівська політехніка». Він пропонує створити у Львові центр побутової реабілітації для осіб з вадами зору «Гарна незряча господиня».
«Я дуже добре обізнаний із проблемами незрячих людей, - пояснив Антон. – На жаль, ті громадські організації, які діють у Львові, не можуть навчити цих людей пристосовуватись до побуту. Тому головне завдання центру полягало б у тому, аби за допомогою тренінгів, допомогти незрячим стати автономними і вільніше почувати себе у суспільстві».
Володарі перших місць отримали від Львівської комерційної академії премії по 1000 грн, ті, хто зайняв 2-ге і 3-тє місця – по 500 грн. «Ми радо відгукнулись на пропозицію МБФ «Україна 3000» організувати та фінансово підтримати цей конкурс, – каже перший проректор Львівської комерційної академії Петро Куцик. – Адже виховання інтелектуальної, креативної молоді – це одне з найважливіших завдань нашого навчального закладу. Конкурс засвідчив, що інтелект у нас є і він розвивається. До думок нашої молоді потрібно не лише дослухатись, а й брати їх за основу. Молодь продемонструвала різні погляди, різні підходи у вирішення гострих соціальних та економічних проблем і чітко розставила пріоритети».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ