Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вже готовий дизайнерський Дідух

Cвяткування Різдва Христового у Львові традиційно включатиме символічне внесення Дідуха, спільну коляду, урочисту ходу звіздарів, частування кутею і пампушками та паради вертепів. Зазначимо, цьогоріч у Львові дизайнерський Дідух. Конструкція вже готова, сьогодні, 4 січня, його прикрашатимуть, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів активно готується до святкування Різдва Христового. 6 січня о 12:00 год на площі Яворського біля Гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла відбудеться символічне внесення Різдвяного Дідуха. Міський голова Львова Андрій Садовий та вихованці студії «Джерельце» урочистою ходою йтимуть від Ратуші до Костелу Єзуїтів. Участь у церемонії також візьмуть хор «Гомін» та священики. 

Як зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, цьогоріч львівський Дідух розробили за дизайнерським проектом Галини Шевчук, викладача Львівської національної академії мистецтв.

Висота Дідуха – 4,40 м, завод за проектом дизайнера розробив металеву конструкцію, а сім’я Коцюків зв’язала 100 снопиків для оформлення Дідуха. Снопики до металевої конструкції прив’язували працівники управління культури та Шевченківського гаю.

Окрім цього, цьогоріч Дідух буде підсвічуватися.

Нагадаємо, біля Дідуха встановлять казан, у якому міський голова замішуватиме різдвяну кутю. Традиційну страву готуватимуть для Кризового центру та Спільноти взаємодопомоги «Оселя».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ