Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові вже розпочали ремонт Левандівського моста

До кінця року буде відновлено несучу здатність конструкції і відновлено рух автотранспорту на Левандівському мості. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками наради щодо ремонту Левандівського моста повідомив начальник Головного управління архітектури, містобудування та просторового розвитку ЛОДА Степан Лукашик.

На ремонтні роботи Левандівського моста з державного бюджету виділено 13 млн. 104 тис грн., окрім того, кошти виділено і з міського бюджету. Ремонтні роботи уже ведуться, однак про реальні терміни їх завершення говорити зарано, адже проблема не у виділенні коштів, які мають надійти уже від завтрашнього дня, а в погодних умовах – зазначив заступник голови ЛОДА Сергій Таратута.

Ремонт та реконструкцію моста можна проводити при температурі від +5 градусів, -- розповів в. о. начальника відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР Михайло Піндак. Міст буде відремонтований за новими технологіями з використанням дуже дорогих матеріалів, а головне, що три смуги, які є зараз, замінять на 4 смуги шириною 3,5 м. Тротуари теж зроблять ширшими – 2,075 м. Окрім того, зроблять двостороннє бар’єрне обгородження, щоб зменшити кількість аварій.

Окрім цього, Піндак зазначив, що на наступний рік планується реконструкція та ремонт ще двох інженерних споруд – на Городоцькій та вул. Шевченка. Загалом у Львові є 17 інженерних споруд, 9 з яких вже обстежили, а вісім ще планують обстежити. Основна проблема в тому, що у Львові немає створеної служби експлуатації інженерних споруд, яка б перевіряла їх. До нового року на сесію ЛМР планують винести пропозицію щодо створення такої служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ