Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові юним бандерознавцям подарували книги і путівник по місту

Саме тоді, коли у Європі обурюються з приводу присвоєння звання Героя України Степану Бандері, у Львові вирішили відзначити цю подію, – повідомила газета «Сєгодня».

Півсотні фанів лідера ОУН, поділившись на команди, змагалися у грі-квесті «Нарешті Герой!». Вони змагалися, хто краще знає біографію «провідників» і діяльність Організації українських націоналістів. За умовами гри, команди повинні були мати при собі по рулону туалетного паперу, морквину, квітку і прапор.

 

Забава стартувала біля пам'ятника лідеру націоналістів, звідки знавці з картами Львова та завданнями помчали містом шукати бандерівські місця - користуватися транспортом було заборонено. Кожна із семи розгаданих головоломок приводила «бандерознавців» до нового пункту призначення, де їх чекали додаткові завдання, які, щоправда, ніяк не були пов'язані з Героєм. Наприклад, біля  «Кінопалацу» змагалися, хто швидше обмотається туалетним папером, щоб бути схожими на головного героя з фільму «Мумія». На площі біля Порохової вежі ліпили на швидкість сніговиків - для чого й знадобилася морквина-ніс. А ще молоді люди майстрували орігамі, розгадували шифрування, грали в морський бій і співали гімн України

 

«Найбільш кмітливим і швидким подарували путівник Львовом, книги про Бандеру і про спецоперації НКВД проти ОУН-УПА», - розповів організатор гри Андрій Бень. А юні «бандерознавці» не приховували захоплення від ватажка ОУН. «Уявляєте, в 14 років він катував себе - проколював собі пальці, готуючись до майбутньої боротьби», - захоплювався 17-річний Богдан Чекан з-під Львова, -«Сєгодня».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ