Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові з молотка продадуть приміщення пам'ятки на вул. Руській

У Львові на аукціоні 27 травня Львівська міська рада продаватиме приміщення колишньої кам'яниці Куритовичівську на вул. Руській, 6. Про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції розповіла начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун, повідомив кореспондент Гал-інфо.

На аукціон виставлять усі три поверхи приміщення, площею 201,4 кв.м. Початкова ціна – 2 934 480 грн.

Приміщення мають вихід з внутрішнього дворику.

На запитання Гал-інфо, чи перебуває будинок в аварійному стані Інна Свистун заявила, що ні.

«Приміщення не у аварійному стані, але в поганому, тож і ціна така, як на вул. Руську, досить демократична», - сказала Інна Свистун.  

Вона зазначила, що раніше там буди квартири і приміщення є у власності громади міста, але через те, що воно потребує ремонту, місто не може витрачати на це гроші.

«Власник після купівлі повинен буде укласти  охоронний договір і виконувати пам’яткоохоронне законодавство», - сказала Інна Свистун.

Загалом управління комунальної власності ЛМР цього року хоче продати на аукціонах 32 об’єкти.

Нагадаємо, що кам'яниця Куритовичівська на вул. Руській, 6 - це пам’ятки архітектури, 1769 року була  реконструйована за проектом Антона Косинського для власника Костянтина Папари.

Також зауважимо, що поки місто розпродує житлові приміщення на квартирних чергах у Львові роками стоять кілька тисяч львів'ян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ