Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з нагоди професійного свята нагородили понад три десятки військових лікарів

У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня медичного працівника України. Не зважаючи на щільний графік прийому пацієнтів та проведення інших лікувально-реабілітаційних заходів, військові лікарі, середній та молодший медичний персонал госпіталю викроїли трішки часу аби зібратися разом у клубі ВМКЦ ЗР, повідомив Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Перед тим, як розпочати офіційну частину заходу, начальник ВМКЦ ЗР полковник медичної служби Іван Гайда підбив підсумок діяльності військово-лікувальної установи за період проведення Антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. З його слів, фахівці львівської школи військової медицини високо ціняться не лише в тилу, але й на фронті.

У якості підтвердження його слів, заступник командира 80 одшбр по роботі із особовим складом підполковник Валентин Радик пригадав, як група військових лікарів госпіталю разом із десантниками перебувала в оточеному ворогами Луганському аеропорту.

– Я сам син військового лікаря, який вчився на досвіді медиків Другої світової, опановував курс військово-польової хірургії. Однак батько, працював у час без війни, – говорить офіцер-десантник. – Тому уявляю, наскільки важко вам було перейти від умов роботи і служби мирного часу до екстремальних і жорстоких умов реальних бойових дій. В спекотні дні 2014 року ваша робота врятувала багатьох моїх бійців. Свої завдання військові лікарі львівського госпіталю виконали із честю і продовжують виконувати й до тепер. Низький вам уклін від десанту!

Привітання із нагоди професійного свята від органів державної влади та цивільних колег військовим медикам передали заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний та проректор з науково-педагогічної роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Анатолій Магльований.

– Перед тим, як перейти до приємного моменту – відзначення кращих представників нашого колективу, хотів би поінформувати, що у цей самий момент Президент України Петро Порошенко нагороджує чотирьох наших колег бойовими орденами та званням «Заслужений лікар України», – зазначив полковник медичної служби Іван Гайда.

Також, у цей день понад три десятки військових лікарів та медсестер, військовослужбовців та працівників ЗС України були відзначені нагрудними знаками «За військову доблесть», «Знак пошани», «За зразкову службу». «За доблесну службу Батьківщині» у відповідності до наказів Міністра оборони України та начальника Генерального штабу ЗС України. А також почесними грамотами та подяками.

Не обійшлося й без присвоєння чергових військових звань. Відтак, звання «полковник медичної служби» присвоєно підполковнику Наталії Юр’євій.

Згодом, усіх присутніх концертною програмою привітали артисти Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької та вихованці однієї з дитячих танцювальних студій Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ