Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові за маршрутом Сихів-Головний залізничний вокзал-Підзамче курсуватиме рейкове маршрутне таксі

Вже незабаром львів’яни зможуть скористатися абсолютно новим видом транспорту – міським рейковим автобусом, який курсуватиме за маршрутом Сихів – Головний залізничний вокзал – Підзамче та у зворотному напрямку. Про це повідомив прес-центр ДТГО «Львівська залізниця».

Основна мета цього проекту – налагодити регулярне швидке сполучення між спальним районом Львова (Сихів), центром та промисловою частиною міста (Підзамче). Це сприятиме розвантаженню громадського транспорту у вказаних напрямках і забезпечить львів’янам доступний та комфортний вид транспорту. Впродовж доби рейковий автобус здійснюватиме сім рейсів і стане хорошою альтернативою іншим видам міського транспорту у ранкові та вечірні години пік, коли пасажири масово добиратимуться до місць праці та повертатимуться додому. На шляху прямування поїзда буде дев’ять зупинок: станції Сихів та Персенківка, зупиночні пункти Княгині Ольги, Коновальця, Городоцька, головний залізничний вокзал станції Львів, зупиночний пункт Г. Хоткевича, станція Підзамче.

Загалом рейковий автобус розрахований на 167 місць, із них 93 – сидячих та 74 стоячих. Час перебування на маршруті складає 53 хвилини зі стоянками, 45 хвилин – без стоянок, максимальна швидкість – 120 км/год.

Продаж квитків здійснюватимуть провідники з касовами апаратами безпосередньо в автобусі. Вартість квитка становить 1,5 грн. Також у касах вокзалів Підзамче, Львів-Головний та Сихів можна придбати абонементні квитки: повний (на календарний місяць, без зазначення прізвища) на суму 60 грн та пільговий (на календарний місяць, іменний) вартістю 39 грн.

Із метою економії коштів та часу залізниця пропонує купувати для проїзду в рейковому автобусі місячні, квартальні або піврічні абонементні квитки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ