Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові за шоколадно-кавовими атракціями забули про справжню культуру, яка починається з книги – Наталя Усач у День бібліотек

У Львові за ширмою різноманітних шоколадно-кавових атракцій забули про справжню культуру, яка неможлива без книжки, а ситуація із забезпеченням молоді та дітей книжкою критична. Про це сьогодні, 30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек в коментарі Гал-інфо повідомила депутат Львівської міської ради, член комісії культури Наталя Усач.

 

За її словами, аби дізнатися про реальний стан міських дитячих бібліотек, достатньо просто зайти і попросити потрібну книжку зі шкільної програми. «Я сама ходила у бібліотеки різних районів міста, і мені бібліотекарі відповідали, що книги на руках. Думаю, у них була лише одна книжка, і її взяли читати. А нових книг у деяких бібліотеках взагалі не бачили. Бібліотекарки говорили, що жодних нових надходжень не було», – каже вона.

 

Наталя Усач повідомила, що цього року управління фінансів задекларувало на закупівлю книжок у бібліотеки півмільйона гривень, однак ці гроші збиралися виділити в кінці року. «Ми ледве домоглися, щоб влітку виділили половину грошей, іншу половину мають виділити 1 жовтня. Сподіваюся, що ці гроші таки надійдуть», – додає депутат. Вона також повідомила, що лобіюватиме, аби на наступний рік на закупівлю книжок у бібліотеки виділили хоча б мільйон гривень.

 

«Кредити беруться на що завгодно, то чому б не взяти на книги. Вони зараз дорогі, не всі батьки можуть купити дитині книжку, тому єдиним порятунком стає бібліотека. Бібліотека має бути для дітей місцем зустрічі, а не генделик чи кнайпа», – каже Наталя Усач.

 

Депутатка називає заяви мерії про покращення стану бібліотек «красивою обгорткою, за якою криється пшик». «Василь Косів (заступник міського голови – Гал-інфо) сказав, що закупили за два роки 58 тис. книжок. Куди їх закупили – не знаю», – додає вона.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ