Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові заборонили пересувні цирки

Сьогодні, 13 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення заборонити на території Львова розміщення пересувних та інших мобільних цирків. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото Київського товариства захисту тварин.

Члени виконкому послалися на Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" і заборонили такі цирки у Львові з метою захисту від страждань і загибелі тварин внаслідок жорстокого поводження з ними.

Як повідомила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, до міської ради неодноразово зверталися громадські організації, що використання тварин у таких цирках відбуваються без належних дозвільних документів. Окрім того, активісти наголошували на жорстокому ставленні до тварин.

Спершу рішення виконкому мало заборонити лише ті пересувні цирки, у яких відсутні дозвільні документи або умови утримання тварин не відповідають їх біологічним, видовим та індивідуальним особливостям.

Однак секретар Львівської міської ради Анатолій Забарало зазначив, що дозвільні документи можуть бути в порядку, але кожен переїзд пересувного цирку є стресом для тварин.

Тому виконавчий комітет прийняв рішення із зауваженнями Забарила і заборонив розміщення усіх пересувних цирків на території Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ