Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові закінчили капітальний ремонт дитячого стаціонарного протитуберкульозного відділення

Сьогодні, 2 березня, після капітального ремонту відкрили дитяче стаціонарне протитуберкульозне відділення Комунального закладу Львівської обласної ради Медичне об’єднання «Фтизіопульмонологія». Ремонтні роботи тут тривали з 2007 року, з міського бюджету на них виділили 3,430 млн. гривень. Про це розповів сьогодні, 2 березня начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

 

За його словами, протягом багатьох років відділення функціонувало в дуже складних умовах, оскільки останній капітальний ремонт тут робили іще у 1958 році. «Діти вимагають тривалого лікування, тут вони перебувають від 6 до 9 місяців, тому й умови повинні бути відповідними. З наступного року ми плануємо відкрити сезонну школу, адже наразі у нас працюють з дітьми вихователі, та цього замало, бо перебування дітей у відділенні досить тривале, і їм доводиться пропускати навчання в школі», - зазначив завідувач відділення Йосип Дідик.

 

За останні 2 роки оновлено лікарняний корпус, комунальні мережі, електрообладнання та сантехніку. Також виконані роботи щодо зовнішнього вигляду, замінено вікна та двері, перекриття, зроблено роботи всередині приміщення.

 

«Ремонт відділення зроблено добре, найближчим часом ми плануємо і обладнати хороший дитячий майданчик, а уже через кілька тижнів сюди привезуть тенісний стіл та інший спортивний інвентар. А для дівчаток - засоби для ручної роботи, шпиці та гачки для плетіння», - зазначив голова Львова Андрій Садовий. Також від додав, що на цьому роботи над відділенням ще не закінчені, адже таке відділення єдине в нашій області, тому мер запрошує до співпраці меценатів.

 

Додамо, що в середньому щорічно лікування в дитячому стаціонарі проходить 150 дітей. Переважно це діти з малозабезпечених сімей. Дві третини пацієнтів цього відділення є мешканцями районів Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ