Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові закінчили реставрацію дзвіниці Вірменського собору. Наступного року планують взятися за сам собор

Наступного року у Львові почнуть реставрацію Вірменської церкви. Про це сьогодні, 16 листопада, під час прес-конференції сказала начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

«Цей рік був дуже складний через кризу. Зробили ми небагато, але це важливі об’єкти. Перше – дзвіниця вірменської церкви, реставрація якої проводилася на замовлення управління охорони навколишнього середовища. До цього роботи завжди виконувалися на замовлення управління капітального будівництва. Зроблено дзвіницю, огорожу і прохід між вул. Вірменською та вул. Л. Українки. Роботи вже завершені, правда, об’єкт ще не проплачений», - розповіла Лілія Онищенко. Загалом з міського бюджету на реставраційні роботи Вірменського собоку у 2009 році було виділено 1,2 млн гривень.

На наступний рік в управління планують впорядкувати подвір’я та приступити до самого собору. «Також ми плануємо почати роботи з реставрації «Голгофи» (дерев’яний ансамбль в дворику Вірменського собору - Ісус на Голгофі). Це важливий об’єкт, і фінансуватиме його реставрацію міністерство культури Польщі», - сказала Лілія Онищенко. Реставрацію планують розпочати в травні наступного року, а повернуть об’єкт на місце через два роки. Такий тривалий час пояснюють складністю робіт. Пані Онищенко зазначила, що фахівці досі не визначилися, як саме реставрувати композицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ