Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові замість кіосків зводять багатоповерхівку

Прокуратура Львова розпочала розслідування щодо незаконного будівництва на вул. Чернівецькій, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Як встановлено перевіркою,  комерційній структурі у вересні 2013 року, на підставі сесії Львівської міської ради, було надано в оренду окремі елементи благоустрою на ділянці по вул. Чернівецькій, площею 319,4 кв. м,  для розміщення 11 зблокованих МАФів.

У подальшому згаданим підприємством було подано в ЛМР підроблені документи про погодження Державтоінспекцією схеми розміщення тимчасових споруд.

 Відтак, замість встановлення МАФів, самовільно розпочато повноцінне капітальне будівництво із облаштуванням фундаменту. При цьому, фактично захоплено більшу від наданої в оренду  територію.

Водночас, попри такі обставини, посадові особи управління комунальної власності ЛМР, діючи в інтересах підприємства-забудовника, не припинили з ним договірних відносин.

Зважаючи на це, 20 січня прокуратурою Львова розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями мерії (ч. 1 ст. 364 КК України). Дії службових осіб підприємства-забудовника кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 КК України – підробка офіційних документів.

Також прокуратурою Львова до господарського суду Львівської області готується позов з вимогою розірвати згаданий договір оренди  та демонтувати незаконно встановлені конструкції на вул.Чернівецькій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ