Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові запрезентують мистецький альбом „Микола Бідняк: живопис, графіка”

Презентація мистецького альбому „Микола Бідняк: живопис, графіка” відбудеться 21 листопада в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького – повідомили „Гал-іnfо” у Національному музеї у Львові. Виставка ознайомить із творчістю видатного українського художника ХХ століття, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка – Миколою Бідняком.
Микола Бідняк – автор широкого творчого діапазону. Він працював у станковому та монументальному малярстві. Відомі його розписи українських церков у США та Канаді. Митець блискуче володів різними техніками, творив у багатьох стилях.
Ідея та концепція видання, упорядкування матеріалу – Марії Бідняк, яка стала також авторкою есе „Навічно в серці моїм...”. Переднє слово написав академік НАН України Іван Дзюба, а мистецтвознавче дослідження „Творчий світ Миколи Бідняка” – доктор мистецтвознавства Володимир Овсійчук.
Видання здійснене на замовлення Державного комітету телебачення та радіомовлення України, у рамках програми „Українська книга”, в серії „Бібліотека Шевченківського комімету”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ