Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запровадять нічні екскурсії по Личаківському цвинтарю

У Львові уже розробили проект нічних екскурсій музеєм «Личаківський цвинтар». Про це в коментарі «Гал-info» повідомив директор музею Ігор Гавришкевич.
За його словами, перші екскурсії можуть відбутися уже з понеділка – залежно від кількості охочих.
«План ще цілком не затверджено, адже ми хочемо провести екскурсії на високому рівні. Проте вже з наступного тижня, якщо буде сформована група, можна буде в числі перших відвідати екскурсію по кладовищі. Для її проведення у нас вже є гіди, для яких можна провести спеціальне навчання. Ціна такої екскурсії – 25-40 гривень, залежно від кількості осіб в групі. Маршрут пролягатиме по головних алеях кладовища, а також біля найвідоміших поховань. У майбутньому можливе і відвідування якогось склепу. Наразі це буде тільки пробний варіант, але плануємо проводити його з інтелектуальним ухилом, а не виключно як страшилку. Знайти інформацію про реєстрацію на екскурсію можна на сайті музею», - говорить Ігор Гавришкевич.
Личаківський цвинтар – один з найдавнійших, існує з 1786 року. Тут поховано багато відомих людей: письменників (І Франко, Г. Тютюнник), художників (Я. Музика, Л. Левицький) композиторів, фолькористів, артистів (С. Крушельницька), вчених, публіцистів, галицьких митрополитів. Цвинтар відрiзняється від інших своїми пам'ятками роботи майстрів Г. Вітвера, А і Й. Штімзера, Г. Баронча та ін. З 1991 Личаківський цвинтар став історико-меморіальним музеєм-заповідником.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ