Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові засідає робоча група «Євросітіз»

У Львові засідає робоча група «Євросітіз» з питань розширення та політики сусідства ЄС на тему культури, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З боку «Євросітіз» у Львові перебувають Кеті Каренашвілі, Тбілісі, відділ координації європейських програм; Регіна Віала - Зім, Відень, відділ у справах європейської та міжнародної співпраці; Нойрберт Шойргерс, Нюрнберг, директор департаменту міжнародних зв’язків; Евелін ван Ренс, Гаага, радник з питань ЄС, відділ закордонної співпраці; Мілош Гос, Варшава, департамент Мера; Петер Зейдлер, Варшава, департамент Мера; Агнєшка Марцішевська, Бялисток, спеціаліст відділу закордонної співпраці; Пшемислав Тучлінск, Бялисток, заступник директора департаменту Мера; Агнєшка Малиська, Люблін, відділ закордонної співпраці; Мавгожата Ратковська, Гданськ, відділ комунального господарства; Павел Цьмєль, Брно, проектний менеджер відділу закордонної співпраці; Сандра Янечек, Мюнхен, спеціаліст відділу праці та економічногорозвитку, департамент політики ЄС.

Довідка:

ЄВРОСІТІЗ - мережа основних європейських міст. Членами організаціє є виборні органи місцевого самоврядування та місцеві уряди.

ЄВРОСІТІЗ була заснована у 1985 році мерами 6-ти великих міст: Барселона, Бірмінгем, Франкфурт, Ліон, Мілан, Роттердам.

Сьогодні до організації входять більш, ніж 140 великих міст, із більш, ніж 30-ти країн світу.

З допомогою 6-ти тематичних платформ,широкого кола робочих груп, проектів та заходів, організація пропонує членам платформу для обміну досвідом та ідеями.

Організація має вплив і працює з Європейськими інституціями, щоб відреагувати на проблеми щоденного життя європейців.

Мета – підсилити важливу роль, яку повинні відігравати органи місцевого самоврядування в багаторівневійструктурі державного управління . Організація прагне сформувати уявлення високо посадовців у Брюсселі та в кінцевому результаті змістити акценти Європейського законодавства таким чином, що дозволить органам місцевого самоврядування долати стратегічні виклики на місцевому рівні.

Робоча група з питань розширення та політики сусідства ЄС була заснована у 2005і спланувала амбіційний та цікавий порядок денний, який варіюється від роботи над політиками до розбудови та посилення зв’язків між партнерськими містами в країнахЄвропейської політики сусідства.

Один з проектів, до участі в якому Відень запросив Львів CUPA – кооперативний підхід до планування міст

В рамках проекту міста партнери регіону Дунаю – організовують ряд семінарів для обговорення окремих проблем планування міст. Семінар надає можливість учасникамструктуровано проаналізуватиці проблеми та напрацювати відповідні шляхи їх вирішення.

Об’єктом дослідження семінару у Львові 20-22 червня 2011 стала ділянка довкола стадіону.Під час семінару учасники розробили спільні рекомендації щодо її подальшого розвитку.

Міста-партнери: Відень, Братислава, Новий Сад, Краків, Люблін, Відін, Львів та Одеса.

Кожен семінар триває три дні і налічує 25 учасників, з якихпо 1-2 експерти з міст – учасників проекту та 50% - місцеві експерти.Перший семінар в рамках проекту відбувся у вересні 2010 року у Братиславі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ