Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові засудили за шахрайство залізничника, який у 2015 році заволодів 767 грн 71 коп.

Йдеться про уродженця с. Лавочне Сколівського району, старшого оглядача-ремонтника вагонів структурного підрозділу «Експлуатаційне вагонне депо Клепарів» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця», якого Залізничний районний суд м. Львова визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою).

Як вбачається з вироку суду від 05.10.2021 року, ухваленому суддею Наталією Руміловою, старший оглядач-ремонтник вагонів пункту технічного обслуговування вагонів «Лавочне», що відноситься до виробничого структурного підрозділу «Експлуатаційне вагонне депо Клепарів» регіональної філії «Львівська залізниця», фігурував в кримінальному провадженні за №12021142060000204 від 23.04.2021 року (тобто від початку відкриття кримінальної справи до винесення по ній вироку минуло менше двох тижнів(!).

Доволі дивно виглядає й описана у рішенні суду фабула справи.

Згідно зазначених фактів, шахрайство обвинуваченим було скоєно ще в 2015 році, коли він, маючи намір на заволодіння чужим майном шляхом обману, попросив начальника пункту технічного обслуговування вагонів «Лавочне» внести завідомо неправдиві дані про його перебування на роботі та відпрацювання робочих годин за 07.10.2015 року - 11 робочих годин, 08.10.2015 року - 4 робочих години та 09.10.2015 року - 7 робочих години (це за обставини, що в цей час перебував за межами території України). Внаслідок чого, як зазначено у вироку, «бухгалтерією підприємства було нараховано на його банківську розрахункову картку від «Ощадбанк» гроші в сумі 767 гривень 71 копійка», які обвинувачений після прибуття на територію України 09.10.2015 року, перебуваючи по вул. Доробок, 36 а у м. Львові, отримав з електронного терміналу та розпорядився ними на власний розсуд.

При призначенні покарання обвинуваченому суд, зокрема, врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу, його щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення (проступку).

У результаті було ухвалено визнати його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, та призначити покарання у виді 2000 (двох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ