Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затримали 6 лікарів та 2 медсестер, коли вони ділили хабарі: за день "продавали" не менше як 15 довідок - за 70-100 грн

У Львові викрито групу медиків-хабарників. Оперативники відділу протидії хабарництва та корупції Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Львівщини затримали «на гарячому» шістьох лікарів та двох медсестер, які входили до складу лікарської комісії. Серед хабарників у білих халатах – медики різних профілів: отоларинголог, невропатолог, хірург, терапевт та навіть завідувач лабораторії. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба МВС.
У повідомленні зазначено, що ескулапи знахабніли настільки, що відмовлялися видавати пацієнтам довідки про стан здоров’я без окремої «компенсації». Голова комісії сама натякала пацієнтам, що за отримання документу доведеться заплатити. Кожна довідка мала свою неофіційну «ціну» - від 70 до 100 гривень. Тільки за день медики видавали не менше 15-ти таких папірців, за які вимагали «преміальні» у конверті.

Вкрай обурені нахабством хапуг, пацієнти звернулися до міліції. Впродовж місяця правоохоронці пильно стежили за роботою лікарської комісії. Стільки ж часу медики день у день брали хабарі.

Конверт з грішми отримувала голова комісії. Після засідання відбувався традиційний «ритуал» - хабар ділився між усіма учасниками змови. За таким цікавим заняттям їх і застали правоохоронці.

До речі, серед затриманих лікарів є хабарники зі стажем. Вони вже притягувалися до відповідальності за цей злочин. Та суд поставився до них надто лояльно і не заборонив займатися лікарською практикою, хоча таке покарання передбачено до хабарників у білих халатах.

Стосовно учасників комісії порушено кримінальну справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ