Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові затвердили бюджет розвитку міста у понад 430 млн грн

Сьогодні під час засідання сесії Львівської міськради було прийнято бюджет розвитку міста у розмірі понад 430 млн грн. Бюджет розвитку передбачає залучення інвестиційних коштів з державного бюджету та ЄБРР. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«Це є компроміс між тими бажаннями, які є сьогодні, щоб покращити життя територіальної громади і забезпечити її розвиток, і тими реальними можливостями, які є. Бюджет розвитку становить 445 млн грн, тут передбачено і співфінансування, і фінансування на освіту, і охорону здоров’я, покращення матеріального забезпечення комунальних підприємств. Але цифра не є визначальною, визначальними є ті напрямки, які закладені в бюджеті, з одного боку, і з іншого боку, ті можливості, які бюджет дає для залучення інвестиційних коштів. Це кошти державного бюджету, кошти Європейського банку реконструкції і розвитку. Наше завдання розвивати місто не тільки за рахунок коштів бюджету, а й залучаючи інвестиційні кошти і максимально залучаючи кошти бюджету держави, які збираються на території Львові і повинні бути інвестовані у інфраструктуру міста Львова», - наголосив перший заступник міського голови Олег Синютка.

Важливим є також погашення заборгованості за виконані у 2010 році роботи.

«Наше завдання першочергово забезпечити погашення заборгованості, яка склалась минулого року внаслідок припинення оплат через державне казначейство. Була така ситуація, коли гроші фактично були на рахунку міської ради, але внаслідок того, що державне казначейство не проводило платежів, ми не змогли оплатити підрядникам за виконані роботи. Бюджет повністю забезпечує погашення всіх заборгованостей», - повідомив перший заступник Олег Синютка.

Згідно з бюджетом розвитку, основними дохідними статтями будуть – продаж майна – 60%, продаж земельних ділянок – 40%.

Нагадаємо, загальну частину бюджету місто прийняло ще 6 січня. Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2011 рік становить 2 мільярди 286 млн 257 тис. гривень. Обсяг доходів загального фонду визначено в сумі 1 млрд 957 млн 527 тис. гривень, спеціального фонду – 328 млн 729 тис. гривень.

Загальний обсяг видатків міського бюджету на 2011 рік визначено у сумі 2 мільярдів 555 млн 878 тис. гривень, у тому числі обсяг видатків загального фонду – 1 млрд 957 млн гривень, і видатків спеціального фонду – 598 млн 850 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ