Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затвердили порядок затримання інспекторами з паркування транспортних засобів

Сьогодні, 11 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили Тимчасовий порядок затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання. «За» проголосувало 44 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

Тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами з паркування проводиться у випадках, передбачених статтею 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо транспортний засіб:

- Поставлено на проїзній частині у два і більше рядів.

- Розташовано у заборонених правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки, а саме:

- На залізничних переїздах.

- На трамвайних коліях.

- На естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, у тунелях.

- На пішохідних переходах і ближче 10 метрів до них з обох боків, крім випадків зупинки для надання переваги у русі.

- На перехрестях та ближче 10 метрів від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на ній пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги у русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга.

- На проїзній частині, де відстань між суцільною лінією розмітки чи протилежним краєм проїзної частини і транспортним засобом, що зупинився, менше 3 метрів.

- Ближче 30 метрів від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а за їх відсутності – ближче 30 метрів від дорожнього знака такої зупинки з обох боків.

- Ближче 10 метрів від позначеного місця виконання дорожніх робіт і у зоні їх виконання.

- У місцях, де буде неможливим зустрічний роз’їзд або об’їзд транспортного засобу, що зупинився.

- Ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо у місці виїзду.

Якщо автомобіль своїм розташуванням робить неможливим рух інших транспортних засобів або створює перешкоду для руху пішоходів, у тому числі осіб з інвалідністю на спеціальних засобах пересування та пішоходів із дитячими візками.

Розташовано на виділеній смузі для руху громадського маршрутного транспорту.

Розташовано на позначеній відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою велодоріжці.

Перешкоджає руху або роботі снігоприбирального та іншого технологічного комунального транспорту у разі запровадження надзвичайного стану або у разі оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Порушує схему паркування транспортних засобів – блокує проїзд по двох або більше смугах руху.

Інспекторам з паркування заборонено брати участь у здійсненні евакуації транспортних засобів у випадках, непередбачених законом України.

Доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку здійснюється за допомогою спеціальних автомобілів-евакуаторів (надалі – евакуатор), у тому числі тих, що належать підприємствам, установам та організаціям, які провадять діяльність, пов'язану з транспортуванням транспортних засобів.

Для доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку інспектор з паркування викликає евакуатор через чергового диспетчера підприємства, установи, організації комунальної чи некомунальної форми власності, з якими для доставляння та зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів уклали договори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ