Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затвердили вимоги до реконструкції приміщень

Сьогодні, 2 червня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення про затвердження порядку надання вимог до архітектурно-планувальної частини проекту на реконструкцію (реставрацію) житлових та нежитлових приміщень без зміни зовнішньої конфігурації будівлі (споруди), влаштування в існуючих житлових будинках, адміністративно-побутових будівлях підприємств та громадських будівлях вбудованих приміщень громадського призначення.

«Проект є регуляторним актом, пройшов відповідну процедуру погодження та прийняття, громадські слухання. Мета прийняття – станом на сьогодні законом України про регулювання містобудівельної діяльності не визначено процедуру надання вихідних даних на проектування щодо реконструкції таких об’єктів.

Це квартири, що розташовані на перших поверхах багатоквартирних житлових будинків, в яких міняється функція: переводиться в нежитло. Здійснюється пробиття дверей за рахунок віконних отворів. Ці приміщення використовуються як об’єкти громадського призначення: кафе, магазини, стоматологічні кабінети тощо.

Оскільки реконструкція передбачає втручання несучих та огороджувальних конструкцій фасадів будинків, що призводить до зміни зовнішнього вигляду цих фасадів, ми вважаємо, що таким архітектурним перетворенням мають передувати вихідні дані на проектування, котрі б встановлювали певні обмеження та умови проведення реконструкцій. Це дасть можливість унинкнути спотворення та руйнування пам’яток архітектури, а також спотворення історичного ареалу», - повідомив начальник управління регулювання забудови ЛМР В, Данилюк.

Проект рішення ухвалили із зауваженнями департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ