Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові завершився Синод єпископів УГКЦ

7-8 лютого 2007 року у Львові, у смт. Брюховичі відбувалася Тридцять четверта сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, за участю 14 архиєреїв, які діють на території України. Очолив роботу Синоду Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький. Упродовж роботи Синоду владики присвятили увагу розгляду екуменічних питань, а саме аналізу завдань та цілей Екуменічної комісії. У рамках цього Блаженніший Любомир поінформував владик про Тиждень молитов за єдність християн, який цього року вперше проводився і в Україні. У підсумку було вирішено про створення комісій, які б займалися питаннями екуменізму на рівні єпархій та екзархатів, а відтак на рівні Києво-Галицького Верховного Архиєпископства. Про це «Гал-info» повідомили у Департаменті інформації УГКЦ.
Під час Тридцять четвертої сесії було продовжено розгляд Проекту боротьби за тверезий спосіб життя, який подала Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я. Цю проблему владики-члени Синоду опрацьовують уже віддавна. Основний наголос вони роблять не на боротьбі Церкви з алкоголізмом, а на тверезому способі життя. Загалом у ці дні було заслухано звіт про сучасний стан та майбутні кроки на рівні єпархій та екзархатів у цій ділянці. Крім того, було вирішено про те, що Глава УГКЦ найближчим часом напише пастирського листа щодо тверезого способу життя до вірних УГКЦ.
Іншими темами Синоду були питання реституції церковної власності та аналіз стану душпастирської обслуги в'язнів.
Наступна сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбудеться у квітні 2007 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ