Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові журналісти та поліцейські покращують навички комунікації

Інформаційно-практичний семінар «Співпраця підрозділів Національної поліції та засобів масової інформації», що відбувся сьогодні, 20 лютого, був організований за сприяння регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у Львові. Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

Участь семінарі взяли т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець, начальник Управління патрульної поліції Львівської області Роман Пилипенко, керівники прес-служб Світлана Добровольська та Катерина Рибій, керівник регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у Львові Ханнелоре Вальєр, радники Місії Ільмар Каро та Стіг Хайдеманн, а також журналісти місцевих та регіональних ЗМІ. 

«Засоби масової інформації є посередниками між людьми та поліцейськими, тому дуже важливо говорити про зв’язки між журналістами та поліцією, а також про довіру, без якої така співпраця не може бути ефективною. Ми зібрали вас тут не для того щоб вчити, а для того, щоб надати практичні поради і ознайомити з принципами та прикладами комунікації поліції зі ЗМІ, які найкраще спрацювали у країнах Європи», - зазначила на початку зустрічі пані Вальєр.

Учасники семінару опрацювали та провели практичні заняття на теми: 
-    інформування про злочини з дотриманням законодавства, 
-    виклики на 102 – реагування та особливості оформлення, 
-    доступ ЗМІ до місця події, 
-    європейський досвід співпраці поліції та ЗМІ,
-    особливості оскарження адміністративних матеріалів,
-    стратегія «Community policing»,
-    Закон України «Про доступ до публічної інформації» та інші.

«Від імені керівництва поліції Львівщини я хочу подякувати Консультативній місії ЄС за організацію цього семінару. Поліція повинна бути відкритою до людей, до громади, а це передбачає відкритість до журналістів. Ми готові покращувати свої навички, знаходити нові способи комунікації, а також вивчати досвід колег з інших країн, де така практика існує вже багато років і рівень довіри до поліції від цього лише зростає», - зазначив Дмитро Міхалець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ