Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зібралася українська шляхта

Сьогодні у Львові пройшов Львівський форум Шляхти, у якому взяли участь Перший Шляхетський Діловий Клуб, Львівський Аналітичний Дім та бізнесовці Львівшини. На форум було запрошено 150-200 осіб.  Про це «Гал-info» повідомив один з організаторів зібрання засновник Першого шляхетського ділового клубу Сергій Бєлокоз. В рамках форуму відбулася шляхетська конференція «Концептуальний підхід «Шляхта в 21 столітті» та ділова конференція.
Як розповідає Бєлокоз мета зустрічі — створити елітний бізнесклуб, який би об‘єднував шляхту, бізнес та владу задля підтримки один одного в досягненні спільних та локальних цілей починаючи від лобіювання регіону до медичної або консультаційної допомоги членам клубу. «Нині словом «шляхта» нікого не зацікавиш, зараз зовсім інші часи, але це передусім багаті та впливові люди. Водночас існує не менш багаті владоможці та бізнесмени. Зараз ми пробуємо звести їх всіх разом, щоб утворити клуб, але його основною метою буде не просто спілкування про проблеми у сфері бізнесу чи ще чогось, а досвід їхнього вирішення. Мета зробити об‘єднання задля реалізації шляхетних цілей, таких як лоббі регіону», — каже Бєлокоз. За його словами це пробний форум, і в подальшому планується провести ряд форумів у Європі, за участь шляхетських родин-імігрантів. За його словами в області нині живе більше 10 родин української шляхти, які заявили про своє шляхетське походження, водночас існує багато людей які вважають свою приналежність до шляхти непотрібною, деколи навіть зайвою, оскільки зараз в світі поважаються більше бізнесмени, аніж родовитості.      
Як розповів «Гал-info» князь Звенигородський, Маршалок Українського Шляхетського Збору (головуючий) Ігор Євгенович Судиславич-Стрільців у Шляхетському форумі взяли участь представники таких відомих родин як Літинські, Крушинські, Жеплинські, Жеребецькі, Белокози. «Всіх не перечислиш, відомих прізвищ з давнім корінням дуже багато. Якщо говорити про територію Галичини, то першою династією (баронів, князів, графів) був рід Ортнітів, або як їх ще називають Гертнітів. Це була династія, яка з VIII-го по IX-те століття панувала Рутенією, державою, яка існувала на цих землях поруч з Моравією. В Х-му столітті династія занепала і Рутенія поділилася на менщі князівства. Наступна династія – Судиславичі, які правили до кінця 11 століття. Далі відбулося ще більше подрібнення, і з‘вились Кормильчичі та Ростиславичі (король Данило був представником саме цієї династії), потім Романовичі (правили 1238-1323 рр). Всі відомі шляхетські прізвища, пішли від родин всіх ціх дінастій», -- розповів князь Звенигородський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ