Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знову працює «Спрут»: боржників залишають без каналізації

Від сьогодні, 24 січня, у Львові перебуває полтавський «Спрут», фахівці якого впродовж п’яти днів дистанційно блокуватимуть водовідведення боржникам. Відновлюватимуть водовідведення лише за умови повної сплати боргу та оплати 250 грн за підключення, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Стан розрахунків львів’ян за воду у 2010 році становив 98%. Однак сьогодні навіть 100% збір коштів не забезпечує покриття видатків підприємства, які зростають. Аби підтримувати цілодобове водопостачання, вчасно розрахуватися з енергетиками та закуповувати матеріали для ліквідації аварій «Львівводоканалу», необхідно віднаходити додаткові кошти. У січні ВАТ «Львівобленерго» на 4% збільшив тарифи на електроенергію, відтак, видатки підприємства зросли на 400 тис. грн.

Натомість за останні два роки, відколи розрахунки відбуваються через ЛКП, львів’яни недоплатили понад 10 млн грн. Це великі кошти, і підприємство буде повертати їх за допомогою фахівців «Полтававодоканалу», залучати колекторські фірми, подавати до суду на примусове стягнення боргу, - стверджують у «Львівводоканалі».

Адміністрація підприємства просить містян не зволікати з оплатою. Фахівці з «Полтававодоканал» працюватимуть у Львові впродовж тижня. Тому тим, хто не встигне сплатити борги, доведеться жити без каналізації до наступного приїзду полтавчан у квітні.

Довідка

Графік виїздів бригад «Полтававодоканал»:

24.01. – Сихівський район,

25.01. – Залізничний район,

26.01. – Шевченківський район,

27.01. – Франківський район,

28.01. – Галицький, Личаківський райони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ