Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові знову запрацював штаб захисту державності

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич вважає за необхідне активізувати діяльність Координаційного штабу захисту державності України з метою збереження результатів виборів народних депутатів. З такою ініціативою до Олега Панькевича звернулися голови фракцій ВО «Свобода», «Фронт змін» та НРУ, і голова облради підтримав її. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Як йдеться у зверненні фракцій, вибори народних депутатів супроводжуються застосуванням адмінресурсу, підкупом виборців, фальсифікаціями.

У деяких округах Львівщини, а також по всій Україні впродовж кількох днів після закінчення голосування ОВК свідомо затягували виборчий процес, не оголошували підсумків.

«Вважаємо, що в такій ситуації органи місцевого самоврядування мають стати на захист чесних виборів, відстояти результати, захистити народовладдя і права громадян в Україні, як це відбулося після ухвалення антиконституційного закону «Про засади державної мовної політики, - йдеться у зверненні. – Тоді в обласній раді було створено Координаційний штаб захисту державності, який зараз мав би активізувати роботу з метою захисту результатів волевиявлення громадян України».

Нагадаємо, що 5 липня 2012 року за розпорядженням голови Львівської обласної ради Олега Панькевича було створено Координаційний штаб захисту державності України - в інтересах захисту державності України, прав і свобод громадян, передбачених статтею 10 Конституції України, внаслідок ухвалення Верховною Радою України Закону України “Про засади державної мовної політики”, з метою забезпечення громадської безпеки та громадського порядку під час проведення зборів, мітингів, маніфестацій, інших масових заходів. Очолив штаб голова обласної ради, до її складу увійшли представники органів місцевого самоврядування Львівщини, громадські діячі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ