Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові зникає з очей мур XIV століття: винних шукатиме прокуратура

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк ініціював звернення до прокуратури Львівської області щодо розв’язання конфлікту між управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та управлінням охорони культурної спадщини Львівської ОДА, повідомила прес-служба ЛОДА.

Ситуація, яка виникла у стосунках між управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та управлінням охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації активно обговорювалося в пресі, йдеться в повідомленні. Відтак, Михайло  Костюк ініціював звернення до прокуратури Львівської області з проханням створити робочу групу для з’ясування об’єктивних причин, що спонукали для розгортання конфлікту. 

Йдеться про ситуацію довкола літнього майданчика за адресою пр. Свободи, 16-18, пояснив у коментарі Гал-інфо начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк.

Як відомо, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко заявила про те, що власник сусіднього ресторану має намір встановити літній майданчик, закривши для відвідувачів шматок унікального оборонного муру XIV століття, що знаходиться в охоронній зоні ЮНЕСКО. За її словами, дозволи на це дали обласне управління охорони культурної спадщини і Міністерство культури.

Водночас Валерій Потюк стверджує, що звинувачення безпідставні. Майданчик на цьому місці існує з 1994 року. А проблема виникла після того, як власники надумали зробити реконструкцію під більш закритий павільйон.

«Львівська міська рада сама погодила це. Рішення пройшло через депутатку комісію. Наше управління всі необхідні дозволи та інші документи отримало від міської ради,тому ми скерували їх у міністерство, яке і дало дозвіл на роботи», – додав начальник управління.

Відтак, Львівська ОДА зібрала всі документи, які стосуються справи і скерували їх до прокуратури Львівської області, яка і повинна з’ясувати, хто винен у ймовірній забудові останнього шматка унікального оборонного муру у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ