Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові з'являться мистецькі платформи для популяризації молодих артистів

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/2
Понад 50 громадських та мистецьких організацій, культурних фондів, творчих спілок та волонтерських об'єднань підписали меморандум про створення громадської ініціативи "Альянс творчої молоді". Головна мета організації - перетворити Львів на місто творчості.

Про це сьогодні, 8 червня, під час презентації Альянсу розповів його координатор Володимир Місяйло, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, ініціатива виникла на базі Львівського палацу мистецтв, який згуртував півсотні громадських формувань навколо спільної мети - розвиток сучасного мистецтва на Львівщині.

"Наша основна мета - розвиток культури і мистецтва по всій області. У нас є багато ідей, які можна реалізувати по районах, де культури і мистецтва як таких немає. Хочемо також базуватись у самому Львові. Наше місто повинне стати містом творчості, мистецтва і натхнення", - зазначив Володимир Місяйло.  

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

Для досягнення своєї мети члени Альянсу провели сьогодні, 8 червня, робочу зустріч із представниками ЛМР, зокрема управлінь культури та туризму. Під час зустрічі сторони обговорили комплексну програму розвитку мистецтва у Львові, зокрема створення творчих коворкінгів, арт-хабів та мистецьких платформ. 

"Влітку до Львова приїжджає дуже багато туристів. На жаль, наші театри іноді від'їжджають на гастролі, а музейні працівники йдуть у відпустку. Але у нас є студенти, які готові в межах практики працювати у тих чи інших установах. Важливо дати їм можливість проявити себе і створити платформи для того, щоб вони могли показати іншим свої роботи. Таким чином місця, такі як музей Соломії Крушельницької, стануть більш популярними серед львів'ян і гостей", - наголосила громадська активістка, заступник координатора Альянсу Леся Довганик. 

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

В планах активістів - залучити до співпраці не лише державні, але й приватні установи, які надаватимуть свої приміщення для виставок мистецьких робіт молодих творців Львівщини. 

Зазначимо, до Альянсу творчої молоді вже входить кілька десятків художників, архітекторів, журналістів, музикантів, фотографів, танцюристів тощо. В перспективі дана ініціатива повинна об’єднати близько 150 громадських організацій, які спільно працюватимуть над розвитком культури, творчості, сучасного та креативного мистецтва, збереження національної ідеї, пам’яті та ідентичності, історичних цінностей, українських традицій та принципів демократичного суспільства, реалізацією масштабних арт-проектів, програм та стартапів.

Додамо, підписати меморандум та увійти до Альянсу творчої молоді можуть громадські організації, асоціації, благодійні фонди, творчі спілки, фундації, що представляють культурні, мистецькі, соціальні, волонтерські, освітні кола.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ