Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові з’явиться клумба соняхів сорту імені Богдана Гаврилишина

16 червня, о 12:30 на площі Вишиваного у Львові (район вул. Снопківської) відбудеться акція з висадження соняхів сорту імені Богдана Гаврилишина, відомого українця, економіста, мецената, засновника Давоського Форуму.

Висаджуватимуть соняхи друзі та випускники різних програм Благодійного Фонду «Богдана Гаврилишина» в рамках започаткованого ним «Марафону відповідальності». Це - акція в пам'ять про п. Богдана, а також з метою привернення уваги українців до позитивних змін, які роблять молоді люди у різних куточках країни.

Фонд «Богдана Гаврилишина» вивів спеціальний сорт соняхів імені Богдана Гаврилишина. Насіння роздано активній молоді, яка повинна висадити його, а за час дозрівання квітів (приблизно 100 днів) втілити у життя кілька позитивних ініціатив.

У Львові випускники та товариші Фонду вирішили започаткувати КЛУМБУ СОНЯХІВ сорту імені Богдана Гаврилишина у самому серці міста, поставивши додаткову мету – популяризувати постать Богдана Гаврилишина серед пересічних львів’ян.

ДОВІДКА:

Богдан Гаврилишин – людина світу, українець відомий на усіх континентах, лісоруб, який став знаним економістом і меценатом, засновником Давоського економічного Форуму. 

Народився 1926-го року у містечку Коропець Тернопільської області. Під час ІІ Світової війни у 1944 року його забирають до Німеччини, де він перебуває у таборі для переміщених осіб, а згодом виїжджає до Канади. Щоб заробити на життя, працює лісорубом, організовує вечірні класи для українців і постійно вчиться. Закінчує Університет Торонто за спеціальністю «Інженер-механік». Потім переїздить до Швейцарії, де здобуває ступінь Ph.D. з економіки у Женевському Університеті.

Від здобуття Україною незалежності Богдан Гаврилишин був  радником кількох Президентів України, прем'єр-міністрів, голів Верховної Ради.

Майже тридцять років присвятив Міжнародному інституті менеджменту МІМ-Женева, з яких 20 був його директором.

У 1990-му році заснував Міжнародний інститут менеджменту в Києві.

У 2010 році започаткував Благодійний Фонд «Богдана Гаврилишина», місією якого є підготовка молодих українців, які на власному досвіді вивчили як функціонують найкращі країни Європи, та зможуть утворити критичну масу людей, яка трансформує Україну.

24 жовтня 2016 року п. Богдан пішов із життя, передавши свої настанови тисячам молодих українців, які своїми діями докладаються до будівництва нової держави. «Не бійтеся буйно мріяти», «Мисліть глобально. А дійте локально!», - казав п. Богдан. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ