Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У липні рівень розрахунків мешканців Львівщини за спожитий газ зменшився на 3%

З підвищенням тарифів на природний газ для населення, яке відбулося 1 липня, рівень розрахунку мешканців Львівщини за спожитий газ знизився на 3%. Це призвело до збільшення заборгованості населення області перед ВАТ «Львівгаз» на 1,4 млн грн, - повідомили у прес-службі ВАТ „Львівгаз”.
ВАТ «Львівгаз» обслуговує понад 695 тис. квартир й будинків, на які відкриті особові рахунки. З них понад 68 тисяч абонентів (9,8%) не платять за спожитий газ протягом трьох і більше місяців.
Та найгірше за природний газ розраховуються організації, що фінансуються з державного бюджету. Особливо це стосується підрозділів Міністерства оборони України. Їх рівень розрахунків зупинився на 82%. Найбільшим боржником серед підрозділів МО сьогодні є Будівельне управління №1 Львівської КЕЧ. Після того, як у квітні понад 50 військовим підрозділам було припинено газопостачання, їхній борг не зменшується. А це змусить ВАТ «Львівгаз» і в опалювальний сезон залишити військовиків без блакитного палива.
На серпень ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» виділив ВАТ «Львівгаз» 40,361 млн кубометрів газу для потреб бюджетних організацій та населення області. Такий обсяг лімітів на 3,4 млн кубометрів є меншим, ніж у серпні минулого року, але цілком задовольнить потреби споживачів Львівщини. Щоправда, без лімітів газу на серпень залишилися теплопостачальні організації.
За сім місяців 2006 року ВАТ «Львівгаз» протранспортувало і реалізувало споживачам 1 млрд 440 млн кубометрів природного газу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ