Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Маріуполі зафіксували ще два випадки захворювання на холеру

Учора, 24 липня, головний санітарний лікар Маріуполя Георгій Гусаков повідомив про реєстрацію двох нових випадків захворювання на холеру. Про це повідомила прес-служба Маріупольської міськради.
Найімовірніше, зараження відбулося при контакті з технічною водою, яка надходить з Павлопольського водосховища, повідомив Гусаков.

Хворі є працівниками підприємств ВАТ "Азовзагальмаш" і ПАТ "Азовелектросталь".

"У зв'язку з цим, на всіх великих промислових підприємствах міста розроблено комплекс заходів з обмеження контакту персоналу з технічною водою, забезпечення бутильованою питною водою, забезпечення наявності в санітарних кімнатах миючих засобів", - йдеться в повідомленні.

Технічну воду на підприємства поставляє комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу".

Нині в госпіталі Маріуполя перебувають  4 хворих холерою і 2 вібріонопереносники. Двоє хворих у середньому стані, двоє - в задовільному. Також в ізоляторі перебувають 7 осіб, а в Маріупольському центрі допомоги особам без певного місця проживання - 40 осіб.

Начальник КП "Компанія "Вода Донбасу" Григорій Авдан поінформував керівництво міста про те, що "при укладенні договорів із споживачами технічної води компанія завжди звертає увагу на те, що технічна вода не повинна вживатися в їжу".

"Вимоги до технічної воді не пред'являються ніякими нормативними документами, аналіз води проводиться тільки на допустимий рівень каламутності", - уточнюється в повідомленні.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ