Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У мерії обговорили зміни до тарифу на утримання будинків для підприємців

Сьогодні у Львівській міській раді відбулися громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «Про відшкодування суб’єктами підприємницької діяльності витрат, пов’язаних з утриманням будинків та прибудинкових територій».
Згідно з проектом рішення, підприємці, які винаймають приміщення у житловому будинку, обов’язково повинні заключати договір з комунальним підприємством та сплачувати фіксовану суму на утримання будинку та прибудинкової території. Серед послуг, які повинно надавати комунальне підприємство є вивіз твердих побутових відходів, утримання ліфтів, сходових кліток та прибирання прибудинкової території.
Підприємці і раніше зобов’язані були укладати такий договір з комунальним підприємством, проте суму оплати за послуги кожне ЛКП визначало самостійно. Тепер існуватиме єдиний тариф, який було затверджено в Україні і винесено на обговорення у Львові.
«Відсутність такого договору може призвести до розірвання договору оренди приміщення та втрати ліцензії на підприємницьку діяльність» – каже директор Департаменту житлового господарства ЛМР Юрій Голець.
Проект рішення стосуватиметься лише житлових будинків комунальної власності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ