Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У межах Всеукраїнського селектору проблеми створення патронатних сімей обговорили

Сьогодні, 17 лютого, відбулась Всеукраїнська селекторна нарада за участі заступника Міністра соціальної політики Олега Коваля, Заступника Міністра охорони здоров’я України Дмитра Луфера та Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Участь від Львівщини взяв заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Відтак, у межах заходу учасникам представили дослідження, проведене Міністерствами соціальної політики та охорони здоров’я України, яке спрямоване на недопущення у майбутньому потрапляння дітей, віком до 4-ох років у дитбудинки.

У свою чергу Микола Кулеба наголосив на важливості розробки на рівні областей спеціальних Програм щодо влаштування такий дітей у майбутньому не в інтернатні заклади.

Окрім того, межах наради наголосили на необхідності створення в областях патронатних сімей. В Україні створено 121 патронатну сім’ю, через систему патронатних сімей у 2019 році пройшло 510 дітей.

Зазначимо, що упродовж 2019 року в області створили 3 патронатні сім’ї у м. Львові, Золочівському та Яворівському районах, в яких перебували 6 дітей.

За словами начальника служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимира Лиса, у 2020 році на Львівщині планується створити ще 8 патронатних сімей у Яворівському, Перемишлянському, Золочівському, Городоцькому районах та містах обласного значення Львів, Червоноград, Самбір. З них, у першому кварталі 2020 року планують охопити спеціальним навчанням 4 патронатні сім’ї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ