Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У міліції не виключають, що Іллєнку та Кізіну мстилися однопартійці

У міліції не виключають, що мотивом побиття депутата "Свободи" Андрія Іллєнка та адвоката Сидора Кізіна могла бути помста їхніх однопартійців. Про це заявили в прес-службі ГУ МВС України в Києві, посилаючись на слова начальника слідчого управління главку - заступника начальника київської міліції Анатолія Євміна.

Згідно з інформацією, розглядаються всі можливі версії події, у тому числі хуліганство та політична діяльність потерпілих.

Відповідаючи на запитання про те, чи розглядається версія можливої ​​помсти з боку однопартійців, оскільки Іллєнко та Кізін приходили в міліцію давати свідчення з хуліганських дій 1 січня, Євмін сказав: "Ця версія також не виключається, але є кілька версій того, що сталося".

У київській міліції розповіли, що Іллєнко та Кізін визнані потерпілими, їм видано направлення на проходження судмедекспертизи. За попереднім висновком лікарів, у "свободівців" легкі тілесні ушкодження після інциденту.

У суботу міліція запропонувала прийти потерпілим на відтворення подій, однак Іллєнко відмовився, а Кізін був присутній на цій слідчій дії.

Правоохоронці встановили низку свідків події, вивчаються відеоматеріали.

Як відомо, 1 січня центральними вулицями Києва пройшов традиційний марш з нагоди 105-ї річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери.

У соцмережах з'явилося відео, на якому видно, як окремі учасники смолоскипної ходи закидали палаючими фаєрами центральний вхід у готель "Прем'єр Палас".

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій учасників факельної ходи за ч. 1 ст. 296 (хуліганство).

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило, що інцидент біля готелю "Прем'єр Палас" є провокацією, після якої двох "свободівців" виключили з лав об'єднання.

3 січня ввечері на вул. Прорізній на Іллєнко та Кізіна після їх допиту було скоєно напад.

Міліція класифікувала цю подію як хуліганство відповідно до ч.2 ст.296 КК. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що у Іллєнка діагностовано струс мозку і численні удари, Кізіну "зашили рвану рану правої щоки (5 см)".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ