Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Мінфіні Німеччини знайшли бомбу

Поліція Берліна оголосила, що в підозрілому згортку, який знайдено вранці 15 березня в Міністерстві фінансів Німеччини і який спровокував часткову евакуацію будівлі через загрозу вибуху, дійсно виявився вибуховий пристрій, - Лівий берег.

За даними поліції, бомба була саморобною. Вона складалася з компонентів, які зазвичай використовуються для виробництва піротехніки, і була спроектована так, щоб завдати серйозних каліцтв тому, хто розкриє згорток, повідомляє "Бі-бі-сі".

У поліції не уточнили, чи є у них вже підозрювані в створенні бомби і її доставці до Міністерства фінансів. Також поліцейські не повідомили, чи вбачають в тому, що трапилося, ознаки тероризму.

У самому Мінфіні подію коментувати відмовилися.

Про підозрілий згорток співробітники відомства повідомили в поліцію близько 10:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом). Він поступив поштою до відділу роботи з кореспонденцією. Прибувши в міністерство, поліція евакуювала частину будівлі.

Однак саперам не вдалося швидко встановити, чи представляє згорток реальну загрозу. Після цього його вирішили вивезти на спеціальний полігон для подальшого обстеження, а евакуйованим співробітникам відомства дозволили повернутися на робочі місця.

У Німеччині за останній час відбулося відразу кілька нападів на мирних громадян, кваліфікованих владою як теракт. Найбільш резонансним став напад на відвідувачів різдвяного ярмарку в Берліні в грудні минулого року.

Лівий берег.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ