Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Міністерстві інфраструктури підписано меморандум про наміри Cargill інвестувати в портову інфраструктуру

У Міністерстві інфраструктури підписано тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект у МТП «Южний». Свої підписи під документом поставили Генеральний директор Cargill Мартін Шульдт, голова ДП «Адміністрація морських портів України» Андрій Амелін та директор ТОВ «МВ Карго» Олександр Примак. Повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

Підписаний документ засвідчує намір компанії Cargill придбати 51% перевантажувального терміналу, який стивідорна компанія «МВ Карго» побудує в порту «Южний» (м. Одеса). За умовами меморандуму,  АМПУ зобов’язується створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення.

«Привабливість інвестицій полягає в тому, що вони позитивно впливають на економіку на всіх рівнях. Новий термінал означає більше портових зборів, більше надходжень у місцевий та державний бюджети, більше високооплачуваної роботи для українців. Адже після реалізації інвестпроекту Cargill в Одеському регіоні з’явиться до 350 нових робочих місць. Ми хочемо, щоб подібні проекти всесвітньо відомих компаній стали позитивним сигналом для бізнесу, який лише готується зайти в Україну», - прокоментував Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Термінал дозволить Cargill здійснювати перевалку зернових, продуктів їх переробки та інших вантажів. Пропускна здатність першої черги будівництва складе до 5 млн т. Друга черга передбачає збільшення потужності ще на 2-4 млн т.

«Україна має потужний потенціал у сільськогосподарському секторі, який найближчим часом лише зростатиме. Аби мати можливість обробляти більше вантажів, Cargill має потребу в додатковій інфраструктурі. Будівництво терміналу в порту «Южний» дозволить нам відправляти звідти на експорт до 70% нашого українського вантажопотоку зернових», - зазначив Генеральний директор Cargill Мартін Шульдт.

Наступним етапом після підписання меморандуму про наміри стане спільне відпрацювання договору про співпрацю, що визначатиме терміни виконання і технічні параметри проекту, а також рівень відповідальності сторін у ньому. Сторони планують укласти цей договір після того, як Cargill увійде до капіталу «МВ Карго» шляхом підписання акціонерної угоди.

Сума запланованих інвестицій складає близько 130 млн доларів США. Протягом року після підписання договору сторони матимуть розпочати реалізацію проекту. Запуск терміналу попередньо запланований на 2017 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ