Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Міністерстві оборони відбулася нарада щодо виконання завдань воєнної реформи

У Міністерстві оборони відбулася нарада щодо виконання завдань воєнної реформи, - Урядовий портал.

Відбулася нарада щодо виконання завдань воєнної реформи у Міністерстві оборони та Збройних Силах, визначених Програмою діяльності Уряду, Коаліційною угодою та Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020».

За дорученням керівника вітчизняного оборонного відомства генерал-полковника Степана Полтораказахід провів перший заступник Міністра оборони України.

Керівники визначених структурних підрозділів Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України, які взяли участь у нараді, обговорили питання пов’язані із соціальним захистом військовослужбовців, в першу чергу учасників антитерористичної операції, реформуванням системи військової освіти, удосконаленням системи мобілізації.

Значну увагу було приділено опрацюванню проекту Концепції ефективної державної системи кризового реагування та плану заходів щодо реалізації цього документу, а також стану інженерно-фортифікаційного обладнання визначених позиційних районів.

Відкриваючи нараду, перший заступник Міністра оборони наголосив на важливості реалізації постанови Верховної Ради України від 4 червня 2015 року «Про План законодавчого забезпечення реформ в Україні» в частині завдань, визначених оборонному відомству та акцентував увагу на чіткому дотриманні відповідальними виконавцями термінів їх виконання.

«Президентом України затверджено Стратегію національної безпеки України. Завершено підготовку проектів Воєнної доктрини України, Концепції розвитку сектору безпеки і оборони України, Стратегічного оборонного бюлетеня України та Концепції Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил України на 2015 – 2020 роки, – зазначив Іван Руснак. – Крім того, на розгляд Уряду внесено проект Державної цільової оборонної програми оптимізації та реорганізації Збройних Сил на 2015 – 2017 роки».

За словами першого заступника Міністра, значні зусилля спрямовані на нарощування інтенсивності бойової підготовки Збройних Сил та оснащення їх сучасним озброєнням і військовою технікою, підвищення мотивації та соціального захисту військовослужбовців, особливо тих, хто бере участь у проведенні АТО. Позитивних зрушень вдалося досягти також і за іншими напрямами діяльності відомства.

При цьому було наголошено на важливості дотримання принципу публічності і відкритості, що може бути досягнуто шляхом доведення до громадськості результатів досягнення цілей реформ.

За підсумками наради керівникам структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу визначені завдання щодо особистого контролю за виконанням кожного запланованого заходу, забезпечення своєчасного доведення результатів реформ до громадськості та використання усіх можливостей консультативно-дорадчої допомоги іноземних радників при Міністерстві оборони України.

Перший заступник глави вітчизняного оборонного відомства підкреслив, що виконання заходів реформ є пріоритетом діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ