Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мінкультури обговорили стан підготовки заходів до Року Японії в Україні

У Мінкультури обговорили стан підготовки заходів до Року Японії в Україні, - Урядовий портал.

27 березня під головуванням Міністра культури України Євгена Нищука відбулося установче засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення Року Японії в Україні  за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі.

Відкриваючи нараду, Міністр культури розповів про заходи, вжиті Міністерством культури в рамках підготовки до проведення  Року Японії в Україні.

«Частина запланованих заходів вже відбулась, але нам потрібно обговорити механізми проведення подібних проектів до кінця року. Під егідою Року Японії в Україні заходи можуть відбуватися за ініціативою різних інституцій та громадських об’єднань.  Зараз дуже важливо розподілити роботу між інституціями, і таким чином упорядкувати це питання», - сказав Євген Нищук.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі погодився з пропозиціями Міністра культури та додав, що для належної організації подібних заходів необхідна інформаційна підтримка з боку центральних органів виконавчої влади України.

Окремо він зупинився  на запланованому цьогоріч проекті «Сакура - 2500», присвяченому 25-ій річниці дипломатичних відносин між Україною та Японією.

«Для нас дуже важливо провести рік Японії в Україні на найвищому рівні», - наголосив Шигекі Сумі.

Під час зустрічі  члени організаційного комітету обговорили план заходів, що будуть здійснені у 2017 році у рамках Року Японії в Україні, зокрема можливості представлення предметів японської старовини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ