Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Мінветеранів очікують майже 300 учасників відбору на Ігри нескорених-2023

З-поміж 300 учасників будуть відібрані 24 спортсмени, які представлятимуть Україну на міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games у Дюссельдорфі.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Євген Котик під час національного телемаратону, передає відомство.

“Ми очікуємо на реєстрацію майже 300 учасників з-поміж військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення під час, або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Під час змагань, що відбудуться на Львівщині, будуть відібрані 24 спортсмени, які представлятимуть Україну на міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games у Дюссельдорфі. Буде враховуватись як спортивна складова, так і внутрішня вмотивованість до реабілітаційного процесу, адже самі змагання та підготовка до них – це також важлива складова медичної та психологічної реабілітації”, – розповів Євген Котик.

Заступник міністра зазначив, що наразі переважна більшість ветеранів, навіть тих, хто отримав поранення або травмовані – беруть активну участь у відсічі повномасштабної російської збройної агресії, допомагають нашим військовим боронити Українську державу. Їм буде запропоновано на деякий час змінити військову передову на спортивну заради перемоги України на міжнародній спортивній арені.

Фото архівне, 2022 рік / facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine

Відбір до національної збірної Invictus Games відбудеться у квітні у Львівській області. Головною тренеркою збірної стане Олена Яновська – легкоатлетка, майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, тренерка з легкої атлетики збірної команди України на Іграх Нескорених 2022 року, головний тренер збірної команди України на Іграх Воїнів 2022 року.

Реєстрація на участь у національних змаганнях триватиме до 14 березня (включно) на платформі Е-ветеран

Нагадаємо, цьогоріч міжнародні змагання Invictus Games відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня. Наша країна буде представлена на Invictus Games командою із 24 спортсменів з-поміж військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ