Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У міському бюджеті на 2006 рік закладено 542,9 тис. грн на соціальні послуги потребуючим

У бюджеті 2006 року сума коштів на соціальні послуги для потребуючих становить 542,9 тис. грн. Види цих соціальних послуг будуть затверджені виконавчим комітетом, а підприємства – надавачі цих послуг визначені за результатами проведеного конкурсу.
У 2004-2005 роках в місті Львові на виконання Закону України «Про соціальні послуги», який набрав чинності з 1 січня 2004 року, відповідно до рішень виконавчого комітету та затверджених заходів щодо надання соціальних послуг мешканцям міста.
 Серед видів соціальних послуг, затверджених згаданими рішеннями виконавчого комітету, є: організація роботи мобільного пересувного пункту роздачі їжі та одягу в місцях скупчення бездомних та бідних громадян; надання безоплатних гарячих обідів для одиноких громадян міста; створення та функціонування осередку підтримки для бездомних громадян міста з метою надання консультаційних, санітарно-гігієнічних та інших послуг.
 Фінасування соціальних послуг здійснюються за рахунок коштів бюджету міста: у 2004 році було передбачено 300 тис. грн, а у 2005 році — 305,9 тис. грн.
 Відповідно до актів виконаних робіт у 2005 році було здійснено 81 виїзд пересувного пункту, роздано 7 650 порцій гарячих страв та 75 продуктових наборів; приготовлено та роздано 785 гарячих обідів (щоденно в середньому для 25 осіб) та надано 116 інформаційних, психологічних і 165 медичних (рентген, ЕХОКГ, ЕКГ, УЗД, консультації терапевта) послуг для бездомних громадян. Окрім того, 170 одиноким малозабезпеченим громадянам надано 20 676 порцій перших та других страв.
 Минулорічними переможцями конкурсу на проведення усіх цих заходів були Спільнота взаємодопомоги «Оселя» та Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ», Мальтійська служба у місті Львові, Благодійна установа «Шпиталь ім. Митрополита А.Шептицького». 
 Всього з міського бюджету на фінансування соціальних послуг у 2004 році витрачено 90,3 тис. грн, а у 2005 році — 254,4 тис. грн.
Про це повідомила начальник управління праці та соціального захисту Львівської міської ради Галина Ямброс.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ