Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У міськраді погодили проект ухвали «Про затвердження положення про участь територіальної громади Львова у господарських товариствах»

На черговому засіданні постійної депутатської комісії економічної політики, яке відбулося цього тижня, депутати розглянули та погодили підготовлений департаментом економічної політики проект ухвали «Про затвердження положення про участь територіальної громади м. Львова у господарських товариствах». Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
 Ця ухвала передбачає набуття територіальною громадою м. Львова корпоративних прав на ефективне використання майна та отримання максимального соціально-економічного ефекту від вкладення капіталу громади Львова.
Як пояснив Тарас Когут, голова комісії, це положення дозволяє місту переформувати роботу діючих комунальних підприємств, а саме частину їх перевести у товариства, де окрім міста часткою майна матимуть змогу володіти інші юридичні особи.
Такий крок, за словами пана Когута дозволить, в першу чергу, поліпшити якість управління комунальними підприємствами. При цьому покращить роботу цих підприємств в ринкових умовах, що зробить їх більш самодостатніми. 
«Львівській міській раді ця ухвала надає можливість участі в масштабних міських проектах, які передбачають співпрацю з інвесторами із залученням майна та ресурсів Львова», — додав він.
Остаточне рішення щодо цього проекту депутати прийматимуть на черговому засіданні сесії Львівської міської ради, що відбудеться 25 січня цього року.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ