Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У містах Львівщини відбулися мітинги на підтримку Євромайдану

24 листопада в районних центрах та містечках Львівщини відбулася мітинги на підтримку вступу України у Євросоюз. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

У Жовкві відбулося віче «За європейську Україну!». Розпочалося віче з молебню за Україну та за добру долю українського народу.

Заступник голови районної ради свободівець Богдан Юрдига сказав: «Рішення прийняте вищим керівництвом держави є нічим іншим як державною зрадою, адже наплювавши на волю Українського народу, вони поставили на перше місце інтереси «Сім'ї» та купки олігархів. Народ повинен дати гідну відсіч і вибороти своє майбутнє!».

Учасники віча прийняли резолюцію щодо європейського вибору України та озвучили вимоги громади, а саме визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України № 905-р від 21 листопада 2013 р., а також негайно відправити уряд Азарова у відставку. Виконати волю українського народу і підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства, який відбуватиметься 28-29 листопада у Вільнюсі.

На закінчення віча було створено про Координаційний комітет євромайдану в Жовкві, який інформуватиме мешканців району про подальші дії.

У Дрогобичі на вічі на площі Ринок зібралося близько 4 тисяч осіб. Учасники віча ухвалили резолюцію, в якій вимагають скасувати рішення уряду та виконати волю українців, які бачать своє майбутнє у Європі. Також вирішили щодня збиратися на дрогобицькому Євромайдані о 17.00.

У Радехові віче відбулося за ініціативи Радехівської районної організації ВО «Свобода».

23 листопада у Красному свободівці організували віче на знак протесту проти відмови уряду від євроінтеграції.

Буська районна рада створила координаційний штаб акцій протесту проти зівання підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У Миколаєві відбулося віче, на якому виступили голова Миколаївської районної ради свободівка Ольга Жила та депутат Миколаївської районної ради від ВО «Свобода» Михайло Галущак. Вони закликали громаду Миколаївщини долучитися до безстрокової акції протесту та підтримати Євромайдан у столиці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ