Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У місті Лева стартував фестиваль «Львів Стародавній»

29 вересня 2006 року в рамках святкування 750-річчя Львова у Шевченківському гаї розпочався Перший міжнародний фестиваль середньовічної культури «Львів Стародавній», який проводить Молодіжне товариство історичної реконструкції «Срібний Вовк» та Центральноєвропейський об’днаний фонд. Про це сьогодні, 30 вересня 2006 року, під час брифінгу повідомив організатор фестивалю Іван Дуб.
«Нам дуже пощастило з погодою, — наголосив Іван Дуб. — Тому вже почали діяти всі майданчики. Вже працюють місця, де подають середньовічні страви. Також залучені для допомоги „швидка” та пожежна машина. На 9.00 ранку у Шевченківському гаї зібралося дуже багато молоді. Вчора до нас вже приїхали учасники з Угорщини, Польщі, Росії та інших країн».

Програма фестивалю передбачає лицарський турнір, учасниками якого стануть представники багатьох клубів історичної реконструкції, зокрема, українських, російських, білоруських, польських та угорських. Також в межах фестивалю відбудуться концерти музичних гуртів, що виконують музику часів Середньовіччя, а також скандинавський, слов’янський та ірландський фолк. Будуть представлені середньовічні, східні та ірландські танці.
Гості фестивалю побачать прекрасних дам та доблесних лицарів, блазнів та ката; зможуть випробувати себе у стрільбі з лука, придбати витвори ковальського та гончарського мистецтв, а також ознайомитися з історією одного з найстаріших міст, що є на території нашої країни.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ