Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У місті Винники прокладають нову каналізацію

На вулиці Сагайдачного у Винниках уже збудовано 250 погонних метрів каналізаційного колектора із запланованих 940 п.м. На вулицях Джерельній, Франка, Береговій, де планують прокласти 1650 погонних метрів колектора. Про це йдеться у повідомлені прес-служби Львівської міської ради.

Уже споруджено 140 п.м. Завдяки будівництву цих мереж понад 2 тисячі житлових будинків міста Винники зможуть отримувати послуги з централізованого водовідведення.

«Цього року ми виконуємо роботи по каналізуванню декількох вулиць у місті Винники. На вулиці Сагайдачного повністю виконуємо каналізування. Маємо на меті завершити цю роботу за два місяці. Також, паралельно ще працюємо на вулиці Береговій та Франка. Там об’єм роботи трохи більший, майже у 2 рази, тому там плануємо завершити роботу за 4 місяці і паралельно приступити до будівництва каналізаційно-насосних станцій на вулиці Дмитерка, яка буде перекачувати каналізаційні стоки.

Це дуже величезний об’єм робіт, які Винники по каналізуванню не знали багато років. Якщо будемо рухатися такими темпами, як працюємо зараз, то за декілька років зможемо закінчити і каналізування всього міста. Отож, каналізація буде готова за 2-4 місяці, а насосну станцію ми плануємо побудувати до кінця року», - розповів директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Як розповів голова м. Винники Володимир Квурт, загальна Програма каналізування, яку Винники реалізовують спільно зі Львовом, становить більше 50 млн. грн.. Основні роботи ведуться за фінансування міста Львова. Але перші кроки, зокрема те, що стосувалося проектно-кошторисної документації, залучення експертів до вивчення питання, виконувалося за кошти міста Винники. Частину робіт оплачує ЛМКП «Львівводоканал».

«Це надзвичайно важливий для майбутнього міста Винник проект. Якщо будуть виконані всі кроки, які заплановані на цей рік, то в найближчій перспективі ми можемо каналізувати 100% все місто, починаючи від озера Богдана Хмельницького та закінчуючи «Забавою», тобто тими територіями, які ніколи в житті не знали, що таке каналізування, а всі викиди скидали в річку Маруньку.

Я щасливий, що ми встигли підготувати Програму каналізування Винник, проектно-кошторисну документацію, і сьогодні, завдяки співпраці з містом Львовом, у нас з’явився шанс зреалізувати все на практиці», - розповів Володимир Квурт.

Джерело - Прес-реліз ЛМР, фото - Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ