Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Молодіжному реколекційно-духовному центрі м. Новояворівська розпочався вишкіл молодіжних християнських лідерів з усіх єпархій та екзархатів УГКЦ

1 травня у Молодіжному реколекційно-духовному центрі м. Новояворівська розпочався вишкіл молодіжних християнських лідерів з усіх єпархій та екзархатів Української Греко-Католицької Церкви. Цей захід проводить Патріарша комісія у справах молоді, а також спеціалісти Західноукраїнського ресурсного центру, які мають певні програми щодо формування лідерства як такого. На цей захід запрошено по 10 осіб від єпархій та екзархатів УГКЦ. Повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.
«Цьогорічна програма вишколу лідерства присвячена підготовці молоді, яка працюватиме в єпархіальних молодіжних комісіях для підготовки і проведення єпархіальних соборів «Молодь у Церкві ІІІ тисячоліття, - розповідає о. Йосиф Мілян, голова Патріаршої комісії у справах молоді. - Специфікою цьогорічного вишколу є тема лідерства як такого та різні богословські лекції, семінари, тренінги для молодих людей, які будуть проводити молодіжні собори на місцях».
У травні естафету розпочне Івано-Франківська єпархія. У рамках підготовки Церкви до Патріаршого собору молоді нещодавно розпочалася молитовна акція: єпархіями „подорожують” хрест, який посвятив Блаженніший Любомир, та ікона, що її поблагословив покійний Папа Іван Павло ІІ.
«У такий спосіб Церква готується до проведення у серпні 2007 року Собору молоді на патріаршому рівні. Ми покладаємо великі сподівання на цей Собор, а насамперед на те, що його рішення будуть вагомим внеском у розвиток молодіжного апостоляту нашої Церкви», - зазначив о. Йосиф.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ