Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОН розповіли, як зараховуватимуть до першого класу в умовах воєнного стану

Міністерство освіти і науки оприлюднило рекомендації щодо зарахування дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного часу. Цьогоріч зарахування здійснюватиметься відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних закладів освіти, затвердженого наказом МОН №367.
Фото ЛМР

До заяви одного з батьків додаються:

  • копія свідоцтва про народження або документа, що посвідчує особу (під час подання копії перевіряється оригінал);
  • медична довідка за формою первинної облікової документації №086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» (оригінал або копія).

Якщо діти (або один із їхніх батьків) мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та не мають одного чи обох згаданих документів, вони також зараховуються до закладів загальної середньої освіти. 

У разі відсутності свідоцтва про народження, керівник закладу невідкладно інформує орган опіки та піклування для сприяння в оформленні документа. 

Якщо кількість потенційних першокласників перевищує спроможність закладу, орган, у сфері управління якого перебуває школа, має запропонувати перелік ЗЗСО, доступних і наближених до місця проживання родини, а також сприяти зарахуванню дітей до обраних закладів освіти. 

Забезпечення державних гарантій, створення безпечного освітнього середовища, а також організацію здобуття освіти, освітнього процесу в умовах воєнного стану здійснюють:

  • органи виконавчої влади, органи військового командування, військові, військово-цивільні адміністрації та органи місцевого самоврядування, їхні представники, посадові особи (керівники, голови, начальники), органи управління (структурні підрозділи) у сфері освіти;
  • заклади та установи освіти, наукові установи та їхні засновники;
  • громадські об’єднання, благодійні організації та фізичні особи, які здійснюють благодійну (волонтерську) діяльність.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ