Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Москві призначать відповідальних за міжнаціональні відносини

У Москві приступили до призначення відповідальних за міжнаціональні відносини. Нові обов'язки планують доручити чиновникам в кожному районі столиці РФ.

Згідно з підписаним наприкінці жовтня федеральним законом, на місцевих чиновників покладається відповідальність за забезпечення рівності прав, незалежно від расової, національної, мовної, а також релігійної приналежності. За невиконання цього обов'язку чиновник може втратити посаду.

"Ми зараз формуємо вертикаль, яка займатиметься питаннями міжнаціональними і міжконфесійними", - заявив онлайн-виданню М24 заступник голови департаменту міжрегіональної співпраці Москви Юрій Нуждин.

Згідно з інформацією джерела видання в столичному департаменті міжрегіонального співробітництва, в Москві будуть призначені відповідальні від міського до муніципального рівня. Варто зазначити, що поки неясно, наділять даними повноваженнями глав органів влади чи їх заступників.

"Якщо буде якась проблема, яку чиновники могли виявити і не виявили, а в результаті стався конфлікт, то відповідати за нього буде конкретний чиновник", - повідомив співрозмовник, додавши, що у разі, якщо провина чиновника буде доведена, його відразу ж звільнять.

Також відомо, що для виконання даних обов'язків не планується набирати нових співробітників. Замість цього нові функції будуть покладені на чинних держслужбовців.

Питання про міжнаціональні відносини тісно пов'язане з проблемою нелегальної міграції, яка стала в Росії особливо болісною після подій в московському районі Бірюльово.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 10 жовтня, у московському районі Західне Бірюльово  невідомий зарізав молодого чоловіка Єгора Щербакова на очах у його дівчини, після чого втік.

12-13 жовтня сотні жителів району вийшли на вулиці і вимагаючи знайти вбивцю влаштували масові погроми і сутички з поліцейськими. За останніми даними, кількість  затриманих мітингувальників становила близько 380 осіб. При цьому шестеро правоохоронців звернулися до медиків, є госпіталізовані. Протестувальники, зокрема, прорвалися на овочеву базу і розгромили торговий комплекс Бірюза, були зафіксовані факти мародерства.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ