Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Москві та Санкт-Петербурзі "молодогвардійці" Путіна провели акції проти знесення пам'ятника Воїну-визволителю у Стрию

У Москві 20 квітня о 12.00 близько 50 "молодогвардійців" вийшли до посольства України (Леонтієвський пров., Д. 18) з гаслами «Фашизм не пройде!», «Слава радянському солдатові! Слава російській зброї!», «Своїх не кидаємо!», «А погроми будуть?» та з фотографіями, зробленими в Янівському концтаборі (Львівська область) у 1944 р. Біля посольства була встановлена фотокопія пам'ятника Воїну-визволителю, що стоїть в м. Стрию Львівської області. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба Центрального Штабу «Молодої Гвардії Єдиної Росії».
«Під час пікету у Москві активістка «Молодої Гвардії», громадянка України Олена Козлова заявила про те, що відмовляється від українського "підданства" на знак протесту проти намірів помаранчевого режиму образити пам'ять про героїв, що віддали життя за перемогу над фашизмом, і попрямувала до посольства, щоб написати відповідну заяву. Однак охорона не пропустила громадянку України в посольство України, покликавшись на те, що нібито посольство не працює, бо нині велике свято. Цікаво, яке свято відзначає сьогодні влада України, що захопилася нацизмом?
Треба зазначити, що незважаючи на це свято, співробітники посольства були присутні на своїх робочих місцях, уважно спостерігали за молодогвардійською акцією і фотографували те, що відбувається під стінами будівлі», – йдеться в повідомленні прес-служби МГЄР.
Аналогічні акція протесту відбулася 20 квітня також біля будівлі Генконсульства України в Санкт-Петербурзі.
Довідка.
Всеросійська громадська організація «Молода гвардія Єдиної Росії» – молодіжна організація партії «Єдина Росія».
Створена замість «Молодежного Единства», що існувало раніше.
Основний координаційний склад зазнав змін, але всі члени «Молодежного Единства» автоматично стали членами «Молодої гвардії Єдиної Росії». «Молодежное Единство» перетворилася на більш амбітний проект.
Оглядачі пов'язують створення ще однієї проурядової молодіжної організації (на додаток до «Наших» та «Идущих вместе») з активізацією дій влади, що побоюється того, що російську молодь можуть захопити ідеї «Помаранчевої революції».
Як повідомляла в 2006 році російська газета «Комерсант», керівництво «Молодої гвардії» поставило перед її активістами амбітне і масштабне завдання – виявляти корупціонерів серед регіональних чиновників і політиків, які перебувають у «Єдиній Росії». Таким чином, писала газета, «молодогвардійці мають стати своєрідним «спецназом» Кремля, який займатиметься не боротьбою з «помаранчевою» опозицією, як інший молодіжний рух «Наши», а ініціюванням кадрових чисток в лавах самої партії влади». Висловлюються думки, що керівництво партії буде використовувати «Молоду гвардію» як інструмент внутріпартійної боротьби та оперативного реагування на будь-які відхилення регіональних лідерів від «лінії партії».
Голова партії «Єдина Росія» – голова уряду Російської Федерації Володимир Путін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ