Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОЗ застерігають про шахраїв, які надсилають повідомлення про тисячу за вакцинацію

У мережі поширюються неправдиві повідомлення нібито від імені Міністерства охорони здоров’я, в яких пропонують користувачам надати контактні дані для виплати 1 тис. грн особам, які завершили повний курс щеплення від COVID-19.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба МОЗ.

У цих повідомленнях шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, які нібито необхідні для виплати коштів на банківські рахунки.

Такі звістки надходять користувачам у месенджерах, через звичайні смс-повідомлення, а також трапляються у соціальних мережах та рекламних банерах.

Міністерство заявило, що не має жодного стосунку до цих повідомлень і закликає не довіряти подібним шахрайським методам виманювання грошей та персональних даних.

У повідомленні МОЗ наголошується, що шахраї можуть скористатися даними громадян для зняття коштів з карток. Небезпечно повідомляти будь-яку інформацію про свої банківські картки, зокрема про термін дії та CVV.

Також у міністерстві нагадали, що програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину “єПідтримка”, яку анонсував Президент України, розпочнеться 19 грудня 2021 року та триватиме 12 місяців. У рамках програми повністю щеплені від ковіду українці зможуть гарантовано отримати від держави 1 000 грн на віртуальні картки через сервіс “Дія”. Також розробляється механізм отримання коштів для тих громадян, хто цим сервісом не користується.

Передбачається, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт або купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 

У МОЗ наголосили, що ця тисяча гривень не буде підлягати оподаткуванню і що її отримання жодним чином не вплине на нарахування субсидій.

Також міністерство просить громадян користуватися лише перевіреною інформацією на офіційних ресурсах:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ