Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри відбудеться нічна екскурсія з циклу «Форма мовчить?»

Вночі із 17 на 18 квітня (початок о 23:00) відбудеться стилізована екскурсія у Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри (Брюховичі, вул. Музейна, 16), шістнадцятій філії Львівської галереї мистецтв, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Акція  стане першою частиною культурно-мистецької події «Форма мовчить?», що присвячена п’ятиліттю від створення музею, а також весняному відзначенню Міжнародного дня музеїв (18 травня).

 

Особлива умова участі у акції – недовга, проте важлива мовчанка гостей музею, адже так створюється містичність, інтимність перебування у домівці мовчазних форм. Тиша потрібна на той час, поки дружина скульптора Софія розповідатиме про його неспокійне життя та творчість. Пізніше – перехід від мовчанки до діалогу, дискусії про отримані враження.

 

Тиждень по тому – 24 квітня (початок об 11:00) – друга частина події, що здійснюватиме мрію Михайла Дзиндри - створити Академію Сучасних Мистецтв. Запрошуємо деміургів поділитися своїми втіленими у форму та матеріал фантазіями: це може бути скульптура, дизайнерські об’єкти, вироби з різних природних матеріалів, ленд-арт; а також пульсуванням змісту у рухах: танець, пластичний театр. Дійство наповнюватиме та довершуватиме поезія, музика, тематичні лекції, майстер-класи.

 

Проект втілюється завдяки програмі «Перший кар’єрний крок» за підтримки відділу туризму та рекреації управління культури і туризму Львівської міської ради.

Контактна особа: Катерина Пінич, тел. моб.: 066-479-26-51.

 

Довідка

 

Михайло Дзиндра (08.11.1921-08.09.2006) народився у селі Демня Миколаївського району Львівської області. Протягом війни навчався у Львівській мистецько-промисловій школі. 1944 року емігрував у Чехословаччину, потім – Західну Німеччину, 1951 рік – США. У вільний час створював скульптури, вдавалося навіть робити персональні виставки. Він належав до Нью-Йоркської групи митців.

 

Продав будинок в Америці, придбав 44 сотих землі у Брюховичах, де й побудував павільйон. 27 квітня 2005 року безкоштовно передав приміщення разом із 806 скульптурами Львівській галереї мистецтв.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ