Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У МВС назвали імена замовника та виконавця замаху на Парубія

У МВС не відкидають, що замовником замаху 24 грудня 2014 року на екс-секретаря РНБО, першого заступника голови Ради Андрія Парубія може бути колишній командувач Внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк. Про це йдеться у повідомленні Департаменту комунікацій МВС України.

«Досудовим слідством встановлено, що о 23.10 24 грудня 2014 року біля готелю «Київ» громадянин Російської Федерації О.Г.Соколенко, з метою вбивства, кинув під ноги Парубія бойову гранату Ф-1. Лише за щасливим збігом обставин вибух гранати не призвів до загибелі віце-спікера ВР України, екс-секретаря РНБО», - зазначається у повідомленні.

Також у МВС поінформували, що проведеними слідчими (розшуковими) заходами встановлено, що «замовником замаху на вбивство Парубія може бути Шуляк, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України (часів міністра внутрішніх справ Захарченка), який наразі переховується від правосуддя на території Російської Федерації».

«Обвинувачені С.М.Коробов і Д.М.Соколовський підібрали виконавця вказаного замаху – громадянина РФ Соколенка, організували його приїзд до Києва та пересування містом. Коробов також прикривав Соколенка при безпосередньому виконанні злочину та шляхи його відходу. Ще 30 січня 2015 року під час спецоперації МВС було затримано співучасників злочину Соколовського та Коробова", - повідомили у МВС і зауважили, що судовий розгляд цього кримінального провадження триває.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ